Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Havet tar plats på Storgatan – men det är svårt att se fiskarna

Precis som förra året satsar Höganäs kommun på stadskärnan. På Kyrkplatsen finns sedan i måndags ett akvarium. Men frågan är om Höganäsborna kommer kunna se fiskarna.

Akvariet kommer stå på Storgatan hela sommaren.Bild: Höganäs kommun
Kommunen kallar det för en ”pop up-park”. Förra året stod kaféborden och planteringarna på Sundstorget, men i år är de flyttade till Kyrkplatsen på Storgatan.
– Vi gör det här för att visa att vi satsar på stadskärnan. Vi vill även belysa Storgatan i samband med att vi kommer börja bygga om till hösten, säger Viktoria Enoksson som är landskapsarkitekt.
Att det blev ett akvarium beror på att man ville göra något med anknytning till havet.
– Vi satt och spånade och då kom idén att vi kunde göra ett stort akvarium som en konstinstallation. Det är kommunens snickare som har byggt akvariet och sen är det några andra på kommunen som har virkat fiskarna.
– Och även barnen på Bruksskolan har bidragit med några fiskar.
Clownfiskar, bläckfisk och sjöhästar tar plats, plus plattfisk och krabba som man kan hitta i vattnet kring Kullahalvön.
Men på tisdagen var akvariet igenimmat.
– Vi vattnade blommorna där i och efteråt blev det väldigt immigt. Men vi har borrat hål nu så hoppas det får igång cirkulationen, säger Viktora Enoksson.
Det återstår och se om kommunen får ordning på konstinstallationen som på tisdagen hade immat igen.Bild: Lisa Skeppstedt
Gå till toppen