Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstnärsdebutanten som inte håller sig inom ramarna

Med start på onsdagen den 12 juni ställer Hedvig Kronnäs ut sina verk i Konstrummet på biblioteket i Örkelljunga.

”Fjäll” av Hedvig KronnäsBild: Hedvig Kronnäs
Under två veckor får besökare på Örkelljungas bibliotek chansen att stifta bekantskap med en ung och kommande konstnär från trakten. Hedvig Kronnäs från Skånes Fagerhult ställer ut sina verk i Konstrummet.
Hedvig Kronnäs gick nyligen ut det individuella programmet och kommer till hösten att börja läsa grafisk speldesign på LBS-gymnasiet i Helsingborg. Utställningen i Örkelljunga är hennes första någonsin.
– Hedvig är en fantastisk tjej som trots sin ålder redan hittat en egen stil. Det var Kristian Lindgren på Utbildningscentrum som tipsade mig om henne, säger Slavenca Petre som är samordnare för Konstrummet och även själv konstnär.
Förutom sina tavlor kommer Hedvig Kronnäs att visa upp sina ritböcker för besökarna att bläddra i.Bild: Foto: Privat
Hon berättar att Hedvig Kronnäs använder sig av olika former för att uttrycka sin konst.
– Det gör henne både annorlunda och intressant. Hon har ett speciellt sätt att blanda sina teckningar med färger och håller sig inte bara till själva duken eller pappret, utan konstverken fortsätter ofta ut på ramen eller täckglaset. Till det lägger hon sina egna tankar, ärligt och utan självcensur.
Under signaturen Hebi skapar Hedvig Kronnäs färgstarka verk, sprudlande av energi.Bild: Hedvig Kronnäs
Denna Hedvig Kronnäs första utställning kan ses under bibliotekets ordinarie öppettider fram till den 26 juni. Men den blir inte hennes sista, enligt Slavenca Petre.
– Det blir säkert många fler med tanke på hur duktig hon är och vilken energi hon har.
Vernissage för utställningen är på onsdag den 12 juni mellan klockan 17 och 19.
Gå till toppen