Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu är padeln på plats i Förslöv

Förra sommarens torka slog hårt mot Förslövs tennisklubb. Nu satsar man även på padel.

Padelbanan i Förslöv är invigd. Anders Höjman från Förslövs tennisklubb och Mats Paulsson från Mats Paulssons stiftelse provade banan under onsdagen.Bild: Michael Lundblad
Padelsporten har tagit Bjäre och resten av landet med storm. Flera banor har byggts och nu är det Förslövs tur att få en egen padelbana. Under onsdagen var det dags för invigning med representanter från klubben samt bidragsgivare från Stiftelsen Gripen och Mats Paulssons stiftelse. Dessutom har Bjäre kraft bidragit.
För tennisklubbens del var förra sommarens torka ett hårt slag. Bevattningsförbudet innebar att man inte fick lov att vattna grusbanorna och att spelet fick ligga nere.
– Det är den räliga sommaren förra året som gör att vi satsar på padel. Allt fick ställas in, säger Tony Ewald, ordförande i föreningen.
Det inställda spelet innebar att klubben inte kunde ha någon barn- och ungdomsverksamhet vilket i en förlängning ledde till att man inte fick några bidrag från kommunen.
Redo för bandklippning och invigning. Tony Ewald från Förslövs tennisklubb höll i saxen när padelbanan i Förslöv invigdes.Bild: Michael Lundblad
Den nya padelbanan ligger i anslutning till klubbhuset men på andra sidan sett från tennisbanorna. Arbetet med att bygga den startade i våras. Kick-off blir det på lördag den 15 juni mellan klockan 15 och 18. Då finns bland annat möjlighet att provspela.
Förslövs tennisklubb har för tillfället cirka 100 medlemmar. Tony Ewald är övertygad om att många är intresserade av att spela padel i Förslöv. Enligt honom är det lite enklare att spela padel än tennis.
– Men båda är roligt att spela, säger han.
Förhoppningen från klubbens sida är att padeln för många ska bli en inkörsport till tennisen.
Banan kostade mellan 700 000 och 800 000 kronor att färdigställa.
Tony Ewald och Mats Nilsson från Stiftelsen Gripen slog några välriktade slag på den nya banan under onsdagen.Bild: Michael Lundblad
Enligt Mats Nilsson på Stiftelsen Gripen är banan i Förslöv den åttonde padelbanan som stiftelsen är med och stöttar.
Även Mats Paulsson, en av Peabs grundare, fanns på plats för att inviga banan och slå några bollar.
– Jag tycker det är viktigt för ungdomarna. Padel är en sport för alla. Jag spelar själv lite men man får vara försiktig. Risken är att man tar i för mycket, säger Mats Paulsson som tycker att padel är lättare att spela än tennis.
Tanken från föreningens sida är att framöver kunna erbjuda padelträning för barn och ungdomar.
Padel är en racketsport som ofta spelas som dubbel på en bana med väggar.
Gå till toppen