Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Offentliga cykelpumpar på väg i Båstad

Tre offentliga cykelpumpar ska placeras ut i kommunen i år och under nästa år.

Båstads kommun ska få offentliga cykelpumpar. Så här ser cykelpumpen utmed cykelvägen i Nyhamnsläge ut.Bild: Britt-Mari Olsson
Det var i höstas som en privatperson genom ett medborgarförslag pekade på att kommunen saknade offentliga cykelpumpar och efterlyste just sådana. I olika sammanhang framhåller gärna kommunen det positiva i att använda andra färdmedel än bil.
Nu svarar kommunen att man arbetar för att främja cyklandet. Flera offentliga cykelpumpar ska placeras ut. Först ut är en pump som under sommaren i år ska placeras vid Akademi Båstad. Under hösten är det tänkt att en pump ska sättas vid Båstad station.
Även Förslövs skola får en cykelpump. Där kommer en cykelparkering att byggas i slutet av nästa år. Där kommer även pumpen att placeras. Det blir i anslutning till gång- och cykelvägen mellan Kulturskolan och den befintliga biblioteksingången.
Gå till toppen