Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Raindear som bäst är kaxig och melodiös

Sandra Mickelsson uppskattar de snyggt konstruerade melodierna, men saknar dynamiken i ljudbilden.

Oh, Raindear! Andra albumet kommer denna fredag.Bild: Andrea Müller

Raindear

POP. Skies to my name.

Rebecca Bergcrantz kommer från en exceptionellt musikalisk familj. Tidningen skrev om familjen tidigare i år, eftersom i princip samtliga medlemmar är djupt involverade i musikbranschen – om än inom olika genrer. Som Raindear fjärmar Rebecca sig från sin jazzbakgrund och producerar istället elektronisk power-indie.
”Skies to my name” har ett enhetligt sound precis som debutalbumet från 2016. Som allra bäst är det kaxigt och framåtsträvande med välkonstruerade melodier. ”World below” står ut med sin otroligt smittsamma refräng. ”Moody/Step aside” framkallar en stärkande känsla med stora trummor och stråkar, en sådan låt man behöver när pms knackar på dörren och man bara vill ha sönder saker.
Men produktionen är något odynamisk. Syntar, röster, beats och effekter kämpar konstant om uppmärksamhet i mixen och drunknar i reverb. Det blir ibland stökigt, med ett för skarpt mellanregister. Rösten och melodierna är helt klart där, men jag önskar att varje element också hade fått sin utvalda plats i mixen.
Bild: Kitty Lingmerth
Gå till toppen