Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sophia Waldemarson efter VM: "Jag är på gång"

Femma i totalen och nytt VM-guld i bänkpress. Direkt efter prisceremonin i Helsingborg arena började Sophia Waldemarson blicka framåt.

Sophia Waldemarson.Bild: Sven-Erik Svensson
Sophia Waldemarson står i Helsingborg arena med en guldmedalj runt halsen. Hemmahoppet var som väntat allra bäst i bänkpress. I totalen blev hon femma.
– Jag var nära men ändå så långt borta, säger hon.
– I bänken tjuvade jag på signalen i andra, därför blev den ganska seg. Då gick jag på 105. Jag gick ner alldeles för långsamt och fick inte riktigt något tryck från bröstet, men när jag hade kommit en bit upp kände jag: "Nej, den här släpper jag inte". Och jag fick med mig den. Det är jag väldigt nöjd med.
Målsättningen att ta medalj i totalen infriades inte, men Sophia Waldemarson visade återigen att hon är erkänt stark i bänkpress.
– Jag hade blivit ledsen om jag inte hade fått ett bänkguld. Jag kom från ett VM i Tokyo där jag fick med mig guld i bänk. Jag kände: "Den här är min, tar jag inte den är jag inte mästare i bänk". Nu kan jag verkligen känna att jag är det, säger hon.
I totalen gjorde hon personbästa. Tidigare hade hon 387, nu har hon 395.
– Det är jag jättenöjd med. 400 är en drömgräns. Jag känner att jag klättrar hela tiden, säger hon.
– Jag har fått kvitto på att jag är på gång. Nu gäller EM. 400 i totalen där är absolut inte omöjligt.
Sophia Waldemarson.Bild: Sven-Erik Svensson
Helsingborgaren fick alltså VM-tävla på hemmaplan och hade utan tvivel den starkaste supporterskaran med sig i arenan.
– Stödet var fantastiskt, helt underbart. I början försökte jag stänga in mig i min bubbla, då tittade jag inte upp på läktaren. Knäböjen har verkligen varit min svaga punkt, när det var klart kunde jag verkligen njuta av stödet. Det var skönt att de fanns där och hejade på mig, säger hon.
– Det var jättehäftigt att barnen kom förbi. Det är jättestort att vara en förebild för barn.
Precis innan du klev ut på mattan hade du hörlurar på dig. Vad lyssnade du på?
– De andra brukar köra hård musik – jag har eurodisco 90's. När jag var ny i sporten influerades jag av många andra, då körde jag hård musik men det fungerade inte. Det fick inte i gång mig. Nu hade jag "Tarzan and Jane" om och om igen i mina hörlurar.
Vad händer nu?
– Nu ska jag tillbaka till gymmet. Jag har mina knäböj att jobba på. EM hoppas jag på, då har jag fått den tiden som jag kanske hade behövt nu. Allra helst tar jag så klart EM-guld.
Gå till toppen