Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SVT skrotar ”Plus” och inrättar klimatkorre

SVT:s programdirektörer presenterar public service-bolagets planer för närmsta framtiden. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
SVT presenterar sina framtidsplaner efter att regeringen i måndags lade fram nya riktlinjer för public service-bolagen. Till exempel skrotar man programmet ”Plus” – för att i stället satsa på nya sätt att göra konsumentjournalistik. Det skriver SVT:s programdirektörer Jan Helin och Lena Glaser i en debattartikel på DN Kultur.
”Namnet Plus hoppas vi ska kunna leva vidare i ny form framöver”, skriver de.
Två andra nyheter är satsningen på två nya korrespondenter, en som bevakar klimatfrågan och en techbranschen. Sedan tidigare har SVT meddelat att debattprogrammet ”Opinion live” läggs ned, nu skriver programdirektörerna att det ersätts med ett nytt programformat från årsskiftet.
Efter regeringens krav på att SVT ska stärka bevakningen i svagt bevakade områden kommer lokaljournalistiken att breddas och journalister ska kunna finnas på plats på ännu fler ställen i Sverige, skriver Helin och Glaser.
Gå till toppen