Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens bäst betalda idrottare – bara en kvinna på topp 100

Forbes har släppt sin årliga genomgång av världens 100 bäst betalde idrottare. De tre främsta på listan är fotbollsspelare – först på 63:e plats dyker en kvinna upp.

Tennisstjärnan Serena Williams är enda kvinna på Forbes lista över världens bäst betalda idrottare.Bild: VINCENT KESSLER
Lionel Messi är den idrottare som tjänar mest i världen. Argentinaren har dragit in nästan 1,2 miljarder kronor de senaste tolv månaderna. Barcelonastjärnan följs av Cristiano Ronaldo och Neymar på Forbes lista av de hundra bäst betalda idrottarna i världen.
Lionel Messi tar därmed över tronen från boxaren Floyd Mayweather, som inte finns på listan alls efter att toppat den fyra av de sju senaste åren.
Listan domineras dock av basketstjärnor. 35 NBA-spelare tar plats bland världens bäst betalda. Av dessa drar LeBron James in mest flis och landar på åttonde plats totalt. Amerikansk fotboll har näst flest stjärnor, 19, på hundralistan.
Den kvinnliga representationen på listan är minst sagt klen. Först på 63:e plats dyker Serena Williams upp med sina med sina 275 miljoner kronor om året. Tennisstjärnan är enda kvinna på listan. Det är i alla fall en bättre än 2018, då löneligan helt ockuperades av män.
Ingen svensk finns med bland världens bäst betalda.
Forbes lista grundar sig på prispengar, löner, bonusar och sponsorintäkter med 1 juni 2018 till 1 juni 2019.
Fakta

Topp 10 på Forbes lista

1. Lionel Messi, fotboll, 1,2 miljarder kronor.

2. Cristiano Ronaldo, fotboll, 1,03 miljarder kronor.

3. Neymar, fotboll, 990 miljoner kronor.

4. Canelo Alvarez, boxning, 886 miljoner kronor.

5. Roger Federer, tennis, 887 miljoner kronor.

6. Russel Wilson, amerikansk fotboll, 849 miljoner kronor.

7. Aaron Rodgers, amerikansk fotboll, 839 miljoner kronor.

8. LeBron James, basket, 839 miljoner kronor.

9. Stephen Curry, basket, 754 miljoner kronor.

10. Kevin Durant, basket, 613 miljoner kronor.

Läs också Rihanna rikaste kvinnliga musikstjärnan
Gå till toppen