Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu en död i ebola i Uganda

En man tar tempen på två kvinnor som korsar gränsen mellan Kongo-Kinshasa och Uganda den 12 juni 2019.Bild: Al-hadji Kudra Maliro/AP/TT
En 50-årig kvinna har avlidit i ebola i Uganda.
Det är det andra dödsfallet i ebola på två dagar i det östafrikanska landet. Under onsdagen avled en femårig pojke från staden Kasese, som smittats under ett besök i grannlandet Kongo-Kinshasa, där en epidemi bröt ut för runt tio månader sedan.
”Båda offren hade besökt en begravning för en ebolapatient i Kongo-Kinshasa, men återvänt till Uganda”, säger en tjänsteman som vill vara anonym.
Totalt har tre fall av ebola konstaterats i Uganda, samtliga släktingar med varandra. Den tredje patienten, en treårig pojke, vårdas fortsatt.
Utbrottet i Kongo-Kinshasa är mycket svårt att stoppa eftersom väpnade konflikter försvårar arbetet med att isolera dem som smittats. Omkring 50 procent av dem som insjuknar i den ebolavariant som nu cirkulerar i regionen avlider.
Gå till toppen