Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Disko, konserter och barnkalas – nu startar sommaren på Lagunen

På fredag fylls Lagunen i Landskrona av hundratals barn när tioårsjubilerande Cityidrott startar sina sommaraktiviteter. Artisten Lisa Ajax är en av sommarens stora höjdpunkter.

Jonny Karlsson och Aiman Hanzeh från Cityidrott har fullt upp med att hinna färdigställa containern inför premiären på fredag. Klockan 12 öppnar dörrarna och hundratals barn väntas besöka verksamheten.Bild: Sven-Erik Svensson
Det hamras och målas för fullt utanför den lilla containern på Lagunen. Bänkar, bord och skyltar ska stå redo inför imorgon – sommarlovets första dag i Landskrona. För Cityidrott innebär det starten på en lång sommar fylld av aktiviteter.
Läs också Här är sommarens strandfester
För sjätte året i rad flyttar nämligen verksamheten ut och bjuder in alla barn i, och runt, staden till att hänga nere vid vattnet.
Ungefär tvåhundra barn om dagen besöker Cityidrotts container och för projektledaren Jonny Karlsson blir det ingen semester den här årstiden.
– Mina chefer tycker att jag ska vara ledig nu men att få jobba här nere hela sommaren är det roligaste jag vet, säger han.
Jonny Karlsson berättar om ett roligt minne på Lagunen när man försökte slå rekord i flest antal barn som gör slajm samtidigt. ”Vi skulle försöka komma med i Guinness rekordbok och jag tror det kom cirka 400 barn som ville vara med och göra eget slajm. Tyvärr räckte inte antalet men vi får försöka igen”, säger han.Bild: Sven-Erik Svensson
Som vanligt kommer man, bland annat, att låna ut skateboards, bollar och spel kostnadsfritt. I juli anordnas den årliga sommarfesten – denna gång med gäster så som artisten Lisa Ajax och influeraren Nathalie ”Nattid” Danielsson.
– Det betyder mycket för barnen att få komma hit och låna saker att leka med. Många har kanske inte råd till en skateboard men får lov att åka med våra. Det väcker ett intresse hos många barn och unga, säger Jonny Karlsson.
Eftersom att verksamheten firar 10 år bjuds det även på en och annan nyhet.
– Under den så kallade ”Cityidrott-veckan” i juli kommer vi fira med barnkalas, ett stort disko och en barngala med prisutdelningar för, bland annat, årets miljövänligaste klass och årets jourkompis.
På fredag öppnar Cityidrotts container på lagunen, vid stranden, där barn och ungdomar kan låna gratis idrottsutrustning under sommarlovet.Bild: Sven-Erik Svensson
Varför gör ni detta?
– Vi brinner för Landskrona och vårt jobb är att aktivera barn i skolan men när de är lediga så måste vi söka upp dem. Hit kommer inte bara barn från staden utan även från byarna runtomkring eller barn som är på semester här.
– Alla är välkomna hit och det finns en enorm glädje varje morgon när vi öppnar dörrarna till containern. Under alla dess år är det inget som har blivit förstört utan det finns en respekt och förståelse bland barnen för omgivningen och verksamheten.
Fredag 14 juni klockan 12 öppnar Cityidrotts sommarverksamhet i Lagunen.
Fakta

Det här händer under Cityidrotts-veckan 15-20 juli på Lagunen

15 juli: Biokväll för barn i tältet, klockan 18-20.

16 juli: Cityidrotts Barngala och sommardisco. Barngala klockan 18 och sommardisco 19-21.

18 juli: Cityidrotts sommarfest klockan 17-19.

19 juli: Cityidrotts barnkalas klockan 11-13.

20 juli: Idrottsföreningarnas dag klockan 10-13.

En del aktiviteter kräver en anmälan. Se Cityidrotts hemsida för mer info.

Gå till toppen