Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Glumslövs rektor säger tack och hej

Monica Sandell, rektor på Glumslövs skola, går i pension i sommar. Hon saknar redan skolan.

Monica Sandell ska gå i pension efter 25 år som rektor på Glumslövs skola.Bild: Marcus Bornlid Lesseur
På Glumslövs skola gör sig Monica Sandell, 66, redo för den långa semestern.
Det är mycket att göra de sista dagarna inför fredagens skolavslutning, då hon för sista gången ska ta en årskull niondeklassare i hand och önska dem lycka till inför höstens gymnasiestudier. Hon säger att det är svårt att tänka sig att hon efter 25 år som rektor på skolan inte ska komma tillbaka till hösten.
- Det har inte riktigt hunnit sjunka in än. Pensionen är något som man hela livet har tänkt kommer längre fram, men sedan går åren och nu är det plötsligt dags, säger Monica Sandell.
Monica Sandell har hela sitt liv har bott i Landskrona. Hon inledde sin karriär som fritidspedagog, därefter jobbade hon i många år som administratör inom förskolan. Men hon säger att hon alltid hade siktet inställt på en ledande befattning.
- Jag tycker att det är viktigt med goda ledare. Och under de här åren har det blivit än mer tydligt för mig hur viktigt det är med arbetsledare inom skolan som tar kommunikationen med sin personal på allvar. I och med att man jobbar med så många människor.
- Jag hoppas att det är så mina kollegor på skolor kommer att komma ihåg mig, som en ledare som involverade alla och visade att jag hyste tillit till deras förmågor, säger hon.
I framtiden säger Monica Sandell att hon förmodligen kommer att jobba lite som handledare för nytillträdda rektorer. Men hon inser att hon måste vara beredd på en rejäl omställning.
- Det kommer att bli en utmaning. Och det finns såklart ett visst vemod i detta, det som kan bli svårast är att man inte längre är en del av ett socialt sammanhang på det här viset, att man inte går till jobbet varje dag, säger hon och fortsätter:
- Sedan är man å andra sidan fri att göra precis vad man vill, så jag ska försöka ägna mig mer åt mina intressen. Jag tycker mycket om att resa, att läsa, att umgås med vänner. Men det kommer att ta ett litet tag innan jag hittar en ny livsrytm.
- För jag älskar fortfarande skolan, säger Monica Sandell.
Gå till toppen