Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HBBK får drömmatch i cupen

Helsingborg inleder tävlingssäsongen med cupmatch mot SM-finalisten Högsbo.

Mathilda Ågren och de andra i Helsingborg ska mäta krafterna med ett av Sveriges bästa lag.Bild: Britt-Mari Olsson
Inför kommande säsong lanserar basketförbundet svenska cupen. Och för Basketettanklubben Helsingborg väntar en kittlande motståndare. SM-finalisten Högsbo gästar GA-hallen tidigt i höst. Det lägst rankade lagen har fördel av hemmaplan.
– Jag fick beskedet när Högsbo spelade final. De var dessutom riktigt bra i slutspelet. Första jag tänkte var usch vad tufft och jobbigt. Men nu känns det som en jättekul utmaning.
– Utvecklingsmässigt är det bra att få se vilken nivå man själv håller, och vad vårt lag behöver förbättra, säger Mathilda Ågren, poängstarkast ifjol och inne på sin sjunde säsong i Helsingborg.
Det troliga är att Högsbos importer inte kommer vara på plats.
– Men deras svenska spelare håller väldigt hög klass, och det är ett sammansvetsat lag.
Helsingborgs Basketklubb slutade fyra i söderettan i våras. Kommande säsong är siktet inställt på att bli sämst tvåa, vilket ger chansen att kvala till Basketligan.
– Lyckas vi sportsligt kommer vi ta platsen i ligan, bekräftar sportchefen Per-Åke Lundquist.
Wictor Wideheim fortsätter som tränare liksom stora delar av fjolårets trupp. Per-Åke Lundquist konstaterar att satsningen på det egna materialet fortsätter.
– Vi tittar på spets, bredden har vi.
Gå till toppen