Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här får kämpen Laila, 11 år, kyssa Stanley cup-bucklan

Många i St Louis Blues stod för imponerande insatser på vägen till titeln. Men frågan är om inte Laila, 11 år, varit slutspelets största stjärna.
Inatt fick hon kyssa bucklan nere på isen mitt i lagets vilda firande.

Colton Parayko (firar med 11-åriga Laila Anderson efter segern.Bild: WINSLOW TOWNSON
St Louis Blues vann den sjunde avgörande matchen på bortais i Boston med 4-1. Klubbens första Stanley cup-titel är därmed ett faktum.
På läktaren firade Laila Anderson. 11-åringen har blivit en stor profil under slutspelet och en inspirationskälla för spelarna i St Louis.
Laila Anderson kämpar mot sjukdomen HLH, som påverkar immunsystemet. Endast 15 barn i världen har fått diagnosen. I november uppmärksammande St Louis-supportrarna Lailas situation, och hennes kamp nådde hela vägen in i Blues omklädningsrummet.
I januari genomgick Laila en benmärgstransplantation och under slutspelet har hon kunnat se flera matcher på plats i Enterprise Center. Men att åka till bortamatchen i Boston hade hon inte räknat med. Efter en specialinbjudan av St Louis Blues var det dock bara att packa väskorna.
Och när laget fullbordat sin cuptriumf bjöds Laila ner till isen för att fira med sina idoler.
– Hon är en sådan krigare. När jag besökt henne på sjukhuset har hon hon alltid varit glad, trots att hon kanske haft den värsta dagen på veckan med all medicinering. Det visar att det finns mycket mer i livet än hockey. Hon är otrolig, jag kan inte ens beskriva med ord vad hon inneburit för mig. Hon har lärt mig så mycket om livet, säger backen Colton Parayko i Sportsnets sänding nere från isen.
Bredvid honom i vimlet stod Laila, som valde att tacka sin idol Colton Parayko.
– Jag är tacksam att han stöttat mig så mycket, det här va min chans att ge tillbaka till honom. Jag kan inte tacka laget och fansen nog mycket, säger Laila Anderson till Sportsnet.
Att Blues skulle vinna tvivlade hon aldrig på.
– Jag kände mig säker att vi skulle vinna. Vi är ett bra bortalag - och nu har vi titeln, säger hon.
Tillsammans med Colton Parayko fick Laila Anderson lyfta Stanley cup-bucklan och ge den en kyss.
Gå till toppen