Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lämnade Eskils – nära ny klubb: ”Vi är överens”

Samuel Aziz skrev på för Eskilsminne, inledde en civil karriär – och kände att han tog vatten över huvudet. Efter några veckor utan fotboll lär forwarden snart dyka upp hos Höganäs i division 3.

Samuel Aziz.Bild: LUDVIG THUNMAN
Efter flera år som fotbollsproffs vände Samuel Aziz hem till Helsingborg i vintras och 31 januari blev han klar för Eskilsminne. Men den snart 28-årige forwarden motsvarade inte alls förväntningarna i ett Eskilsminne som inte heller har levererat. Profilvärvningen spelade blott sex tävlingsmatcher för klubben innan parterna bröt kontraktet i slutet av maj.
I samma veva som Samuel Aziz blev klar för klubben började han jobba heltid på en bank i Helsingborg. Och han har en dotter som fyller tre år senare i år. Han kände snabbt att ekvationen inte höll och bad om ett möte med Eskilsminne.
– Jag fick knappt tid att träffa min dotter, det var alldeles för intensivt. Det blev inte riktigt värt det och inte det liv jag vill leva. Jag fick prioritera, säger han efter några veckor utan fotboll.
– Jag vill etablera mig på arbetsmarknaden för att verkligen ha en framtid. Jag vill verkligen fokusera på det. Att spela i division 1 tar jättemycket tid.
Kunde du inte förutspå det när du skrev på i januari?
– Jag har aldrig jobbat heltid tidigare, jag visste inte vad det innebar. Efter ett tag insåg jag att jag tog vatten över huvudet. Jag orkade inte gå till träningarna och vara mitt bästa jag. Det blev alldeles för mycket och nu ångrar jag mig inte en sekund.
Familjen och jobbet är prioriterat, men mycket talar för att han kommer fortsätta spela fotboll. Han är nära en övergång till division 3-laget Höganäs, enligt uppgifter till HD.
– Jag har accepterat Höganäs förslag och de har accepterat min situation. Vi är överens. Det återstår lite, men jag skulle tro att Eskils och Höganäs är överens också, säger han.
– Jag älskar fortfarande att spela fotboll, jag kan bara inte göra det fem-sex dagar i veckan. Men det finns miljöer som passar min kravbild och mitt liv.
2014 öste Samuel Aziz in mål för Höganäs i division 2.
– Jag har väldiga goda minnen av klubben, anläggningen är jättefin och de har förståelse för hur min situation ser ut. Jag kan ha tid med både familjen och jobbet, säger han.

Samuel Aziz

Född: 5 juli 1991.

Bor: Helsingborg.

Position: Forward.

Moderklubb: Högaborg.

Tidigare klubbar: HIF, Varbergs BoIS, Högaborg, Limhamn Bunkeflo, Höganäs, Landskrona BoIS, Syrianska (lån), Huddinge, Gif Sundsvall, Brage (lån) och Eskilsminne.

Gå till toppen