Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premier League inleds med stormöte

Premier League-schemat för säsongen 2019–20 har släppts. Victor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United inleder med en stormatch redan i första omgången, då Chelsea gästar Old Trafford.

Manchester United och Chelsea möts i första omgången av Premier League, säsongen 2019–20.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Liverpool kom tvåa i Premier League den föregående säsongen, men kommer att spela nästa säsongs allra första match. Fredagen den 9 augusti möter den regerande Champions League-mästaren nykomlingen Norwich hemma på Anfield.
Dagen efter spelas hela sju matcher, men det är på söndagen 11 augusti som första omgångens stora dragplåster spelas: Manchester United mot Chelsea.
Mästarlaget Manchester City inleder borta i London, mot West Ham, och ställs redan i andra omgången mot Champions League-tvåan Tottenham hemma på Etihad Stadium. Samtliga tre nykomlingar – Norwich, Sheffield United och Aston Villa – inleder på bortaplan.
Säsongen 2019–20 kommer att vara den första Premier League-säsongen med en två veckors viloperiod under vintern, i februari. Enligt ligans webbplats kommer spelschemat struktureras som sådant att det kontinuerligt ändå kommer att spelas matcher på helgerna.
Fakta

Första omgången i Premier League

+ Fredag, 9 augusti

21.00: Liverpool–Norwich.

+ Lördag, 10 augusti

13.30: West Ham–Manchester City.

16:00 Bournemouth–Sheffield United, Burnley–Southampton, Crystal Palace–Everton, Leicester–Wolverhampton, Watford–Brighton.

18.30: Tottenham–Aston Villa.

+ Söndag, 11 augusti

15.00: Newcastle–Arsenal.

17.30: Manchester United–Chelsea.

Gå till toppen