Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regionen bygger först och planerar sen – toppolitiker självkritisk

Akutsjukhusen i Skåne byggs om för minst 35 miljarder. Nu, flera år efter byggstart, sker en total översyn av den skånska vården. Den kan påverka sjukhusens uppdrag.
– Om man ska vara kritisk så är detta ett arbete som skulle ha gjorts tidigare, säger högste sjukvårdspolitikern Gilbert Tribo (L), som menar att en helhetsbild har saknats.

Helsingborgs lasarett är ett av tre akutsjukhus som håller på eller ska byggas om i Skåne. Det är en jätteinvestering för regionen. Notan beräknas bli minst 35 miljarder kronor för alla tre byggen.Bild: Björn Lilja
I december förra året fattade Region Skånes politiker ett beslut som på sikt kan påverka hela sjukvården i Skåne. Det kallas "Framtidens hälsosystem" och handlar om att ta fram en plan för hur vården ska organiseras de kommande tio åren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen