Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla sommarutställningar inleds på lördag

Den som tycker om att gå på vernissage kan verkligen få sitt lystmäte tillgodosett under lördagen. Med bara några timmar emellan inleds sommarutställningar både i Åstorps konsthall och på Tomarps kungsgård.

Denna konstlördag den 15 juni inleds klockan 11 med invigningstal och vernissage för den jurybedömda Sommarsalongen 2019 på Åstorps Konsthall. Där kan besökarna ta del av en mängd konstnärliga uttryck av totalt 19 konstnärer.
Vernissagen pågår till klockan 13 och utställningen visas den 15 juni – 30 augusti under bibliotekets sommaröppettider.
För mer info och program se astorp.se/konst
Redan klockan 12 inleds nästa vernissage på Tomarps kungsgård.
Sommarens utställare på Tomarps kungsgård är Jakob Anckarsvärd.Bild: Jakob Anckarsvärd
Konstnären Jakob Anckarsvärd hämtar ofta inspiration från. konsthistorien. I sommar visas hans målningar på Tomarps kungsgård.Bild: Jakob Anckarsvärd
Där inleds en stor sommarutställning med Jakob Anckarsvärd, Kristianstadsonen som studerade filosofi och psykologi i Lund innan han började sin konstnärsbana. Med verk inspirerade av nyhetsflöde likväl som från konsthistorien skapar han sina målningar i en flödig, expressiv och färgstark stil.
Vernissagen pågår till klockan 17, övriga öppettider är torsdagar till söndagar 12-17. Utställningen kan ses fram till 18 augusti.
Gå till toppen