Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Hans Jeppsson Berg

Hans Jeppsson Berg, Trelleborg, avled den 28 maj i en ålder av 52 år. Närmast anhöriga är hustrun Linn och barnen Herman, Iris och Otto.

Bland Liberalerna i Malmö och Skåne är saknaden efter Hans Jeppsson Berg i Trelleborg stor. Under decennier ägnade Hans, vid sidan av en framgångsrik lärar- och skolledarkarriär, en stor del av sin tid till att verka i en rad tunga befattningar i kommun- och regionpolitiken.
I Malmö satt han tolv år i kommunfullmäktige och åtta år i kommunstyrelsen. Han innehade en lång rad av poster i olika nämnder och styrelser, men var djupast engagerad i skolfrågor.
När han för några år sedan flyttade till Trelleborg väntade nya förtroendeuppdrag på honom där.
Hans Jeppsson Berg var en klassisk liberal. Anspråkslös och lågmäld, men samtidigt med en okuvlig liberal låga. När partiet upplevde kriser var han den som alltid tog oss vidare, den vi kunde lita på. Han blev liberalismen och dess värderingar trogen livet ut.
I partiet var Hans både vice ordförande i Malmö och under många år också ordförande i arbetsutskottet. Han hade ett praktiskt sinne och organiserade under lång tid Liberalerna i Malmös valrörelser. Hans förblev fritidspolitiker, trots att han erbjudits möjligheten att arbeta som förtroendevald på heltid. Han lade ner tusentals timmar ideellt för liberalismen och för demokratin.
Hans var inget annat än ett föredöme som liberal, som människa och som kamrat.
Allan Widman
Ewa Bertz
Henrik Silfverstolpe
Olle Schmidt
Gå till toppen