Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skrällen: Henrik Larsson återvänder till HIF

Peo Ljung slutar som HIF-tränare. Då kommer tränaren han en gång ersatte tillbaka. Henrik Larsson sägs vara mannen som ska hålla HIF kvar i allsvenskan.

Henrik Larsson stiger in på Olympia igen.Bild: PETTER ARVIDSON
Under lördagen kom beskedet att Peo Ljung får sluta som tränare i HIF efter nio poäng på elva matcher i den allsvenska comebacken. Peo Ljung tog över som HIF-tränare efter att HIF åkt ur allsvenskan 2016 under klubbikonen Henrik Larssons ledning. Nu säger flera av varandra oberoende källor att det är just Henrik Larsson som ska rädda HIF kvar i allsvenskan efter att Peo Ljung fått gå.
Tidningen har sökt representanter för HIF, men utan svar.
Henrik Larsson steg in i managerrollen inför säsongen 2015 då han ersatte Roar Hansen. Under sina två år långa tränarsejour i HIF spelade klubben 72 matcher. Det blev 24 segrar 14 oavgjorda och 34 förluster. Ett facit som gör att en av föreningens främsta spelare genom tiderna också är den minst lyckosamma av alla föreningens tränare med en förlustprocent på 47,22.
Henrik Larsson avbröt sitt treårskontrakt i förtid när klubben degraderats till superettan. Han avstod också sin lön under det återstående året.
Tiden som HIF-manager handlade i mångt och mycket om orden: ”Sanera, stabilisera, lämna över”. Det slutade den gången vid sanera.
Henrik Larsson rensade ut dyra kontrakt så till den milda grad att föreningen nästan hade ett positivt driftsresultat, vilket inte hör till vanligheterna i allsvenskan.
Effekten blev dock att kvaliteten på spelarmaterialet inte räckte för att hålla föreningen kvar i allsvenskan.
Läs också En konsekvens av en misslyckad period
Under slutet av Henrik Larssons sejour var också spelarrepresentanter och uppvaktade managern med önskan om att han skulle lämna sitt uppdrag. Så blev dock inte fallet.
Efter sortin från HIF har Henrik Larsson inte haft något större tränaruppdrag. I slutet av förra säsongen bistod han Alexander Tengryd som bollplank i Ängelholms FF. Efter att ÄFF degraderats återfinns nu Alexander Tengryd i HIF:s än så länge decimerade tränarteam.
Enligt uppgifter till tidningen så är Henrik Larsson en tillfällig lösning i jakt på en ny huvudtränare. Uppdraget kan vara säsongen ut och med ett enda mål. Hålla HIF kvar i allsvenskan.
Gå till toppen