Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Frostberg: SAS-chefen är ute och cyklar efter flygstrejken

SAS avslår alla krav på kompensation för inställda flyg under strejken i månadsskiftet april-maj. Inte ens om drabbade resenärer får rätt hos Allmänna reklamationsnämnden tänker SAS vd Rickard Gustafson betala ut några ersättningar enligt EU-reglerna. Det är inte bara arrogant. Han riskerar då att långsiktigt skada bolaget mer än vad de inställda flygen under strejken gjorde.

Informationen brast många gånger under pilotstrejken, bland annat när SAS i sin kommunikation länkade till sidor som inte fanns eller inte fungerade.Bild: Thomas Frostberg
Närmare 400.000 passagerare drabbades när SAS tvingades ställa in omkring 4.000 flyg under pilotstrejken i slutet av april och början av maj. Det dåliga utgångsläget förvärrades dessutom av att informationen till resenärerna var undermålig under strejken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen