Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Stjärnans förbundskritik: ”Visar inte ett skit”

Landslagsprofilen Erika Grahm är kritisk mot Svenska ishockeyförbundets bristande satsning på Damkronorna. I en podcast från hockeypuls.se säger den 28-årige Brynäskaptenen:
– Det är jättekul att höjdarna på förbundet skriver fina krönikor i tidningarna om jämställdhet, flickhockey och allt vad det heter, men mot oss spelare visar de inte ett skit.

Erika Grahm i VM-mötet med Tjeckien i april. Damkronorna åkte ur A-VM och nu riktar Grahm kritik mot ishockeyförbundet. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Efter flera år av svaga resultat nåddes botten i april när Damkronorna degraderades till B-VM för första gången i historien. Modoprodukten Grahm har spelat i Damkronorna sedan 2009 och gjort två OS och sex VM-turneringar. Nu kombinerar hon spelarkarriären i Brynäs med att vara sportsligt ansvarig för klubbens damsektion.
Hon är besviken på förbundets inställning till damhockeyn:
– Svenska ishockeyförbundet måste kanske ta ett beslut om var de vill komma med svensk damhockey. Nu ska vi spela B-VM nästa år och det tror jag inte bara är spelarnas och ledarnas fel.
– Jag vill först och främst ha ett ärligt svar på var de ser Damkronorna i organisationen. Om de bara ser oss som utfyllnad och något de måste ha eller att de genuint vill satsa på flickor och damer.
Hon pekar bland annat på vårens brist på förberedelser inför VM i Finland.
– En sak som är helt sjuk är att vi spelare som åkte ur tidigt i slutspelet (SDHL) fick vänta sex veckor på VM-förberedelser. Det var en ny situation, absolut, men vi fick inte ens en helg tillsammans. De hade kunnat ta oss till Stockholm en helg, det hade inte kostat mycket. Jag hade till och med kunnat betala min egen resa för att få åka och träna med delar av landslaget.
– Sedan kan du räkna hur många förläger Tre Kronor hade innan VM.
Gå till toppen