Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnans förbundskritik: ”Visar inte ett skit”

Landslagsprofilen Erika Grahm är kritisk mot Svenska ishockeyförbundets bristande satsning på Damkronorna. I en podcast från hockeypuls.se säger den 28-årige Brynäskaptenen:
– Det är jättekul att höjdarna på förbundet skriver fina krönikor i tidningarna om jämställdhet, flickhockey och allt vad det heter, men mot oss spelare visar de inte ett skit.

Erika Grahm i VM-mötet med Tjeckien i april. Damkronorna åkte ur A-VM och nu riktar Grahm kritik mot ishockeyförbundet. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Efter flera år av svaga resultat nåddes botten i april när Damkronorna degraderades till B-VM för första gången i historien. Modoprodukten Grahm har spelat i Damkronorna sedan 2009 och gjort två OS och sex VM-turneringar. Nu kombinerar hon spelarkarriären i Brynäs med att vara sportsligt ansvarig för klubbens damsektion.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen