Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utomhusbassängen i Arild öppnar till midsommar

Sommaren är här och till midsommar kan man i Arild ta ett bad i Arilds utomhusbassäng vid Klötet. I juli börjar även simskolan.

Utomhusbassäng vid Klötet i Arild.Bild: Anders Malmberg
Bassängbotten är nymålad och maskineriet fixat och i början av midsommarveckan börjar vattnet att fyllas på i utomhusbassängen, som ligger vid Klötets badplats i Arild.
På midsommarafton är det premiär för bad och fritt fram att plaska omkring. Samtidigt blir det midsommarfirande med dans.
Simbassängen ägs av kommunen och drivs att Arilds byalag. För två år sedan var den i så dåligt skick att det var nära att det inte öppnade. Men sommarbaden räddades i sista stund.
– Vi är så glada för att de målat och gjort fint bassängen, säger Monica Oldsberg, ordförande i Arilds byalag.
Läs också Nu ska bassängen rensas – snart klart för simskola i Arild
Den i år nyrenoverade bassängen är uppskattad av många Arildsbor.
– Här finns ingen sandstrand och det är en gåva, för både gamla och unga, att kunna ha roligt i vatten utan att behöva slåss mot klipporna, säger Monica Oldsberg.
Den 1 juli börjar sedan simskolan för cirka 60 barn. Den pågår i tre veckor och det är för tredje året i rad som Helsingborgs simsällskap har hand om den.
– Det är ett samarbete som vi är väldigt nöjda med, säger Monica Oldsberg.
Bassängen är öppen hela sommaren och fram tills att skolorna börjar.
Läs också Arildsbor vill se nytt kallbadhus på historisk mark
Gå till toppen