Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många döda i nya strider i nordvästra Syrien

Minst 55 stridande från båda sidor har dödats på tisdagen i nya drabbningar i nordvästra Syrien där olika rebellgrupper försöker gå till motoffensiv mot regimens och dess ryska allierades styrkor.

Jihadistiska rebeller från HTS har gått till motattack mot syriska regeringssoldater i nordvästra Syrien. Bilden är tagen i området i ett annat sammanhang. Arkivbild.Bild: Det al-Qaidakopplade medieorganet Ibaa via AP/TT
Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, uppstod striderna när den al-Qaidakopplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) satte in en gryningsattack mot regimsidans posteringar i provinsen Hama. I inledningsfasen av den dödades 14 regimsoldaters, innan balansen vägde över igen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen