Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vändningen – innebandyn pausar beslut om ny regel

Internationella innebandyförbundet (IFF) meddelar nu att beslutet om att förbjuda spelare att byta ut grepplindan på sina klubbor pausas.
– Alla tycks ha en åsikt om den här frågan och några verkar tycka att beslutet är dåligt, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund.

Tvärvändning av innebandyförbundet. På bilden en spelare i Falun inför SM-finalen i våras.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Den 10 juni beslutade internationella innebandyförbundet om en ny regel som innebär att användning av olika märken på klubban och den grepplinda som sitter på klubban skulle förbjudas. Regeln skulle träda i kraft den 1 juli 2020 med en övergångsperiod på ett år för att sedan gälla skarpt från den 1 juli 2021.
Men nu backar IFF från beslutet, i alla fall tillfälligt.
– Alla tycks ha en åsikt om den här frågan och några verkar tycka att beslutet är dåligt så därför har vi bestämt oss för att ta upp frågan igen på vårt styrelsemöte i september, säger säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund till Dagens Nyheter.
På IFF:s hemsida förklarar Liljelund att beslutet har lett till stor debatt och stor negativ feedback från innebandyvärlden och att frågor även har väckts hos tillverkarna av innebandyutrustning.
Med anledning av det känner IFF att det är nödvändigt att ta timeout i frågan för att få tid att undersöka vilka effekter den nya regeln skulle få.
– Eftersom regeln ändå inte skulle träda i kraft förrän 2020 så innebär det här ingen förändring just nu. Det som kommer att hända är att vi tar upp frågan på nytt när vi har styrelsemöte 6-8 september och då beslutar om regeln ska stå fast eller om vi kommer fram till något annat, säger Liljelund.
Läs också Regeländring påverkar 120 000 innebandyspelare: ”Jättekonstigt”
Gå till toppen