Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julie Andrews i Netflix nya kostymdrama

83-åriga Julie Andrews medverkar i Netflix nya kostymserie. Arkivbild.Bild: Richard Shotwell/AP/TT
Julie Andrews kommer att medverka i Netflix nya kostymserie, baserad på författaren Julia Quinns populära ”Bridgerton”-serie. Andrews kommer att göra rösten till Lady Whistledown, dramats ”gossip girl”, en anonym skribent av en skvallerspalt om den brittiska aristokratin under tidigt 1800-tal. Bokserien handlar om de åtta syskonen Bridgerton, som försöker hitta kärleken på den svårnavigerade äktenskapsmarknaden bland Londons överklassfamiljer.
Böckerna om familjen Bridgerton har sålt i miljontals exemplar sedan serien inleddes 2000, men först i augusti i år börjar de ges ut i svensk översättning. Bridgerton-serien utspelar sig 1813–1827, och författaren Julia Quinn har kallats ”en modern Jane Austen”.
Den ännu odöpta seriens producent är Shonda Rhimes, skapare av ”Grey's anatomy”, som även skrivit manus till ”En prinsessas dagbok 2”, där Julie Andrews medverkade. Serien görs i åtta timslånga avsnitt och har premiär på Netflix under nästa år.
Gå till toppen