Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund rankas som Sveriges bästa universitet

Världens bästa universitet är Massachusetts Institute of Technology (MIT) som ligger i Cambridge i nordöstra USA.Bild: Michael Dwyer/AP/TT
Sveriges bästa universitet ligger i Lund enligt analysföretaget QS rankning. Inga svenska universitet finns dock med bland de 50 högst rankade i världen.
Listan över världens 1 000 bästa universitet toppas av de tre amerikanska lärosätena MIT, Stanford och Harvard. Åtta svenska universitet finns med på listan där Lunds universitet hamnar på en blygsam 92:a plats, tätt följt av Kungliga Tekniska högskolan (KTH) strax under hundrastrecket.
Rankningen baseras på hur universitetet värderas av studenter, arbetsgivare och den akademiska världen.
QS World University Rankings anses vara en av de mest inflytelserika universitetsrankningarna i världen. Den prestigefulla listan presenteras på sajten www.topuniversities.com som förra året hade nära 70 miljoner besök.
Fakta

Världens bästa universitet

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT), USA

2. Stanford University, USA

3. Harvard University, USA

4. University of Oxford, Storbritannien

5. California Institute of Technology (Caltech), USA

92. Lunds universitet, Lund

98. KTH, Stockholm

116. Uppsala universitet, Uppsala

140. Chalmers, Göteborg

191. Stockholms universitet, Stockholm

Källa: QS World University Rankings

Gå till toppen