Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Bengt Ekvall

Bengt Ekvall, Helsingborg, avled den 4 juni i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är hustrun Barbro, döttrarna Ulrika och Camilla med sambos, samt barnbarnen Anton, Albin och Emil.

Tennisgänget Strumpans skapare och organisatör Bengt har hastigt lämnat oss efter en hjärnblödning med stroke.
Sitt idrottsintresse ärvde han genom sin far som var svensk landslagsman i boxning. Vid sidan av idrotten blev Bengt tidigt involverad i vården med start på Santa Maria. Hans överläkare där Miran Ankerst skriver: ”Bengt var alltid positiv, konstruktiv, klarsynt och mycket duktig i sitt arbete. Hans samarbetsförmåga var excellent och han var uppskattad av alla. Det som utmärkte Bengt kanske mest var hans empati i kontakt med patienter och samtidigt hans förmåga att tackla deras problem på ett professionellt sätt – begåvning som inte är förunnad alla.”
Efter många år inom den psykiatriska vården bytte Bengt över till kriminalvården på sjuttitalet där hans bakgrund och empati kom väl till pass, fram till sin pensionering.
2009 skapades tennisgänget Strumpan på Olympia under Bengts ledarskap och organisation vilket inneburit en heltidssysselsättning att hålla ordning på ett trettiotal medlemmar i Strumpan: förhandla om arrendet för fem banor varje fredag; ordna veckans spelschema vilket krävde många telefonsamtal; fixa vinster till lotteriet före varje matchstart; dela ut vita eller svarta strumpor till segrarna vid varje bana; hålla ordning på statistiken där antalet segrar medförde utnämning till Stor Påg; tillsammans med sin hustru Barbro arrangera terminsavslutningarna med god mat och dryck, trevlig stämning och ytterligare fina priser.
Hans ledarskap går inte att ersätta, hans humor och hans stora hjärta när han ställde upp för medlemmar med problem kommer vi alltid att minnas. Saknaden är djup men vi ska hedra honom genom att fortsätta med Strumpan i hans anda.
Tennisgänget Strumpan genom Bo Eklöf
Gå till toppen