Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Facebook tillåter naket Led Zeppelin-omslag

Robert Plant, John Paul Jones, och Jimmy Page från Led Zeppelin. Arkivbild.Bild: Dario Cantatore/AP/TT
De nakna barnen på Led Zeppelins omslag till albumet ”Houses of the holy” får vara kvar på Facebook. Plattformen backar efter att tidigare ha tagit bort en bild på skivan, upplagd av musiksajten Ultimate Classic Rock.
– Vi vet att det här är en kulturellt betydelsefull bild. Därför återställer vi posten vi tog bort, säger en talesperson till Ultimate Classic Rock.
Det berömda omslaget från 1973 skapades av Aubrey Powell från designfirman Hipgnosis och föreställer nakna barn som, med ryggen mot betraktaren, klättrar i det nordirländska naturområdet Giant's Causeway.
Facebook har under senare tid fått kritik för sin policy gällande nakenhet, i synnerhet när den drabbar såväl klassiska som moderna konstverk. Efter en protest av den amerikanska organisationen NCAC tidigare i år lovade Facebook att omvärdera sina riktlinjer, skriver The Guardian.
Gå till toppen