Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hätsk strid inom Liberalerna i Skåne: ”Det får inte gå till så här”

Under midsommardagen utbröt en hätsk strid bland de skånska Liberalerna.
Tina Acketoft (L), ett av Skåneförbundets ombud, säger att de liberala ombuden pressas att rösta på Nyamko Sabuni – medlemmarnas favorit till partiledarposten – mot sina egna viljor.
– Jag har svårt att förstå varför man uppbådar sådan kraft och energi för att vi som parti ska gå emot en bred majoritet av medlemmarna, svarar förbundets ordförande Torkild Strandberg (L).

Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni befinner sig i en het strid om partiledarposten inom Liberalerna. I Skåne fick Sabuni 70 procent av medlemmarnas röster.Bild: Sydsvenskan och TT
Under lördagsmorgonen publicerade Skåneliberalernas Tina Acketoft en debattartikel i Expressen, ihop med ytterligare tio av partiets 183 ombud. De avslöjade att de kommer rösta på Erik Ullenhag som ny partiledare för Liberalerna, trots att de representerar länsförbund där en majoritet av medlemmarna röstat för Nyamko Sabuni.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen