Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Bengt Lindskog

Bengt Lindskog, Helsingborg, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 79 år och efterlämnar hustru och barn.

Släktföreningen konsul P Olssons ättlingar bildades den 3 oktober 1980 på 150-årsdagen av konsulns födelse, sedan familjebolaget AB P Olsson & Co med dotterföretag avyttrats.
Redan från början hade föreningen förmånen att få del av Alf Åbergs djupa kunskaper om konsuln och Helsingborg och av hans charmerande sätt att förmedla dem. När han så småningom sade sig för gammal och trött för att medverka vid våra sammankomster, trädde Bengt Lindskog till.
Bengts kunskaper, vänlighet och hjälpsamhet stod inte Alfs efter. Outtröttligt ställde han upp när Olsson kallade. Han talade på släktmöten, han ledde uppskattade stadsvandringar i konsulns fotspår, han lämnade i alla sammanhang vederhäftiga och utförliga besked om konsulns verksamhet och vad den lett till, han främjade utformningen av Konsul Olssons plats med dess byst och restaureringen av graven i backsluttningen på Gamla Kyrkogården och han gav till och med sitt tysta godkännande till gatuskylten ”Konsul Olssons gränd”, uppsatt på föreningens eget initiativ.
I Alf Åbergs anda framhöll han sakligt och initierat ”konsul Olssons helt avgörande betydelse för Helsingborgs exempellösa utveckling från en liten skånsk småstad i mitten av 1800-talet till en av Sveriges största städer i början av 1900-talet” för att nu citera hans föregångare.
Släktföreningens uppskattning av hedersmannen Bengt Lindskog är stor liksom tacksamheten för allt han gjort för att hedra konsulns minne.
För konsul P Olssons ättlingar
Frank Orton
ordförande i släktföreningen
Gå till toppen