Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Explosion vid lägenhet i centrala Ängelholm

Rutorna krossades på en balkong vid en lägenhet i centrala Ängelholm strax efter midnatt, natten mot måndagen. Enligt polisen ska någon typ av smällare ha kastats in. Under morgonen har grannar förhörts om eventuella iakttagelser under natten.

Bild: Patrick Persson
Vid 00.10 larmade boende i området om att något slängts in på en balkong och smällt vid en lägenhet i Ängelholm. Räddningstjänsten kallades till platsen där det hade börjat brinna i samband med händelsen.
– De boende i lägenheten släckte och sen kontrollerade vi att det var ordentligt släckt när vi kom fram, sade Kim Nydahl, yttre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst vid 00.30-tiden.
– Det var två personer i lägenheten.
Personerna tittades till av ambulanspersonal efter händelsen, men ska inte ha skadats.
Explosionen inträffade på första våningen och krossade fönsterrutorna på balkongen, samt en ruta på källarplan under balkongen. Det låg glassplitter på marken och räddningstjänsten kontrollerade rökutveckling i trapphuset.
Polisen spärrade efter en kort stund av gatan som balkongen vetter mot. I samband med att polisen började undersöka balkongen anlände även en hundpatrull som gick runt i området för att se om de kunde få upp något spår.
– Det är någon som har slängt in en banger eller smällare genom balkongen. Vi har inte haft några tekniker på platsen och troligtvis kommer vi att rubricera det som skadegörelse, sade Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisen vid 02-tiden.
Ingen person har frihetsberövats i samband med händelsen men polisen kommer att utreda ärendet under måndagen.
– Vissa vittnen har gjort iakttagelser som vi kommer att behöva värdera senare. Vi får titta på det via utredningsvägen imorgon, sade Mikael Lind.
Inga fönster till angränsande lägenheter ska ha krossats vid händelsen. Under förmiddagen sökte polisen uppgifter från allmänheten.
– Vi försöker just nu att prata med grannar och vittnen som kan ha hört och sett något och vi är intresserade av iakttagelser kring Skolgatan och Kristian II:s väg, säger Fredrik Henriksson, kommunpolis i Ängelholm.
Kim Nydahl, yttre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen