Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jubileum när Kul i Dalen drar igång

Det ska bli lite mer av allt när Örkelljungas sommarunderhållning nummer ett fyller 25 år. På fredag är det säsongsstart.

Lasse Holm kommer till Örkelljunga.Bild: Britt-Mari Olsson
Arrangörerna bakom Kul i Dalen har dividerat lite fram och tillbaka om det verkligen är jubileum, men nu har man satt ner foten.
– Vi har ju haft lite olika namn på arrangemanget genom året men har vi nu bestämt oss för att fira 25-års jubileum så kör vi på det, säger Kul i Dalen-generalen Ingrid Strömberg.
Det, berättar hon, betyder att fredagskvällarna i sommar kommer att bli lite större med lite mer av allt att bjuda på.
Christina Lindberg sjunger i Dalen den 5 juli.Bild: ERIK MÅRTENSSON / TT
– Lasse Holm och Magnus Johansson till exempel. De kommer till Örkelljunga på premiärkvällen. Och veckan därpå, den 5 juli, så kommer Christina Lindberg, säger Inger Strömberg.
Magnus Johansson kommer tillbaka.Bild: Rickard Dighammar
Den tolfte juli kommer Glenn Wish. Eftersom detta också är den traditionella humorkvällen dyker ståupparna Martin Svensson och Göran Eberhart upp för att skoja med publiken.
– Sen avslutar vi stort med Hasse Andersson och så förstås Albin Fredriksson från Bjuv. Albin har ju alltid varit vår lille maskot, även om han inte är så jätteliten längre. Ett underbarn som utvecklats fantastiskt, säger hon.
Komikerna Martin Svensson och Göran Ebenhart ska stå-uppa. Eller kanske sitta av förberedelserna på bilden att döma.Bild: Niklas Gustavsson
Till de lite större artisterna har ett noggrant urval av underhållare från södra Sverige bjudits in.
– Jag tycker nog vi har fått till utbudet rätt bra. Och utan alla ideella krafter och kommunens sponsring hade det ju inte gått att dra runt.
Konferencierer blir som så ofta förr Micke Andersén och Lotta Alfredsson och det är Niclas Brandt om står som kapellmästare medan Jörgen Stridh svarar för att tekniken fungerar.
Hasse Andersson slog publikrekord senast han var i Örkelljunga.Bild: Björn Lindgren / TT
Sist Hasse var hos er slog ni väl publikrekord?
– Ja det stämmer. Det var en fantastisk kväll med jättefint väder. Det har nog aldrig varit så mycket folk i Örkelljunga. Det var verkligen roligt och vi hoppas på lika roligt igen förstås.
Och så blir det nytt jubileum om 25 år till?
– Det får vi väl hoppas. Folket i byn är ju väldigt engagerade så även om jag inte är med och arrangerar då så har förhoppningsvis någon annan tagit över.
Gå till toppen