Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya problem med Boeings olycksplan

Ett Boeingplan av typen 737 Max 8. Amerikanska flygsäkerhetsmyndigheten FAA har hittat nya riskfaktorer som måste åtgärdas innan planet kan få börja flyga igen. ArkivbildBild: Ted S. Warren/AP/TT
USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA har identifierat en ny potentiell riskfaktor som Boeing måste åtgärda innan flygförbudet för modellen 737 Max 8 kan hävas. Det bekräftar myndigheten i ett mejl till nyhetsbyrån Reuters.
De nya problemen upptäcktes under ett simulatortest i förra veckan uppger källor för Reuters.
Det innebär att Boeing inte kommer att kunna genomföra certifieringsflygningar förrän tidigaste den 8 juli, enligt källorna. FAA väntas behöva minst två till tre veckor för att granska resultatet och besluta om planen ska tillåtas flyga igen. I maj sade FAA att ett godkännande kunde komma redan i slutet av juni.
Flygbolaget United meddelar på onsdagen att alla flygningar med Boeing 737 Max 8 ställs in fram till den 3 september. Det leder till 1 290 inställda flighter i juli och 1 900 i augusti.
Den storsäljande flygplanstypen ställdes på backen i mars efter två dödliga flygkrascher i Indonesien i oktober och i Etiopien i mars.
Gå till toppen