Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Full fart i gokart när Bjuvsungdomarna kom till Östra Ljungby

Med farter på upp till 85 kilometer i timmen är besöket på Östra Ljungbys gokartbana bland de snabbaste och mest populära sommarlovsaktiviteterna som Bjuvs kommun arrangerar. Wilma Persson verkade vara den som mest njöt av fartens tjusning.

Inget kunde stoppa Wilma Persson när hon for runt i bil nummer tio.Bild: Niklas Gustavsson
Det gick undan på gokartbanan i Östra Ljungby på torsdagen. Nitton ungdomar från Bjuvs och Ekebys fritidsgårdar och Skolhänget i Billesholm hade tagit sig över Söderåsen för att köra ikapp med de snabba små fordonen.
– Platserna tog slut fortare än kvickt när vi bestämde detta. Så har det varit med sommarlovsaktiviteterna överlag i år faktiskt. Det största problemet vi haft är att vi måste begränsa antalet deltagare, säger Reijo Turja fritidsledare från Ekeby fritidsgård.
Amelie Qvick höll en säkerhetsgenomgång med de unga förarna innan det bar iväg.Bild: Niklas Gustavsson
För en förare med rätt körteknik kan banan bjuda på hastigheter upp mot 85 kilometer i timmen, enligt William Lundberg från Klippans gokart.
– Men det är väl tveksamt om någon kommer upp i de hastigheterna idag, säger han.
De orden yttrade han i och för sig innan Wilma Persson hoppade i sin bil. Den orädda fjortonåringen for fram som ett jehu över banan och verkade inte tveka inför någon utmaning.
”Det är fett! Jag gillar snabba bilar. Att man sen får köra med kompisar gör det ännu roligare” säger Morhaf Sharshara till höger. Här med Ramy AlholaibiBild: Niklas Gustavsson
– Det gick rätt bra, förutom att jag körde av på andra varvet. Man kan se mitt spår uppe på vallen. Men det var mest kul egentligen, säger hon under en paus från körandet.
– Jag försökte hitta en bra teknik för kurvorna. Att bara köra på gick ju inte alls, så jag testade att bromsa i början av svängen och sedan gasa på igen.
Wilma Persson var en av bara tre tjejer som deltog i dagens aktivitet.
Amelie Qvick och William Lundberg från Klippans gokart hjälper Wilma Persson och hennes kompisar att få igång motorerna.Bild: Niklas Gustavsson
– Gokart är väl ingen vanlig tjejsport direkt. Men jag är inte så rädd av mig heller. Jag tycker det är kul med farten och spänningen när man kör förbi någon, säger hon.
Men bara bilen du åkte hit måste väl ha gått fortare än vad det gör ute på banan?
– Jo, men här känner man farten mer. Bilen är mindre, det finns inga rutor som tar fartvinden. Och sen är det ju jag som kör.
”Jag skrattade mest. 'Där klantade jag mig' tänkte jag, men sen var det bara att fortsätta att köra” säger Wilma Persson om sin avåkning.Bild: Niklas Gustavsson
Det låter som du trivs rätt bra i en gokart?
– Jag skulle lätt kunna hålla på med det här som sport, men jag har rätt fullt upp på fritiden ändå. Jag tränar tyngdlyftning bland annat. Och sen spelar jag klarinett.
”Jag har kört en gång tidigare, men det var rätt så länge sedan” säger Wilma PerssonBild: Niklas Gustavsson
Finns det något du inte klarar?
– De skulle väl vara att gå ner i split då. Men spagat det kan jag, säger Wilma Persson
Gå till toppen