Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vårdtagare lämnades naken när personal tog rökpaus

Ett äldreboende i Örkelljunga har Lex Sarah anmält att en vårdtagare lämnades utan omvårdnad.

Det var många morgonbestyr som mannen på äldreboendet behövde hjälp med. Förutom olika läkemedel skulle mannen assisteras med tvättning och påklädning innan han fick sin frukost.
Men efter att ha gett mannen hans medicin och insulin ursäktade sig den anställde med att hon fått ett larm. Den anställde lämnade därefter rummet med ett löfte att någon annan skulle komma och ta över för henne.
Men ingen hjälp kom. Mannen blev alltmer irriterad och fann till slut för gott att själv tillkalla personalen. Han hittades naken på sin säng, både ledsen och arg över det inträffade.
Efter att ha hjälpt mannen började personalen söka efter den anställde som skulle ha hjälpt mannen till att börja med.
Man fann henne på en balkong där hon tog sig en cigarett tillsammans med en annan vårdtagare, dock inte den vårdtagare hon uppgett att hon måste skynda iväg för att hjälpa.
När larmloggen sedan kollades visade det sig att inga larm överhuvudtaget registrerats under tiden som mannen lämnades ensam.
Händelsen, som inträffade i början av juni, har anmälts enligt Lex Sarah på grund av brister i såväl omsorg som kommunikation. Man konstaterar också att händelsen kunde ha lett till komplikationer på grund av mannens som man uttrycker det ”kassa diabetes".
Gå till toppen