Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vattenpoolarna siktar högt: ”Vi vill nå en SM-final”

Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm har en fantastisk säsong i ryggen. Nu kliver man in i SM-veckan med drömmar om att nå högre än förra årets tredjeplats.

Berne Andersson och Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm siktar högt inför SM-veckan.Bild: Evelina Gunnarsson
Förra året gjorde Höganäs-Ängelholm succé på SM-veckan i Helsingborg och Landskrona. Ängelholms Dragons knep bronset på seniorsidan. Nu siktar man ännu högre.
– Vi vill gärna ta ett steg till och nå en SM-final. Jag tycker det finns chans till det. Vi har en fantastisk spelare i Moulham Abboud som gjorde 60 mål i allsvenskan och superallsvenskan. Han får man se upp med i SM, säger tränaren Berne Andersson.
Sedan förra året har föreningen tagit stora kliv. 15-årslaget kvalade som sjunde lag till ungdoms-SM och gick hela vägen till final. Föreningens herrlag gick upp i elitserien och Berne Andersson själv blev nominerad till årets funktionär av Svenska Simförbundet. För framgångarna tackar han tränarkollegan Hussein Abboud.
– Han har betytt allt för lyftet av vattenpolon i Ängelholm. Även om jag är en stor drivkraft som håller i trådarna runt omkring så är det han som kan lyfta vårt lag till nya höjder.
Förutom seniorlaget kommer föreningen till start med ett juniorlag (Ängelholms Sharks) samt ett lag i Polo Cup, en serie för 15-åringar. Förberedelserna har gått precis enligt plan.
– Uppladdningen har gått fantastiskt bra. Lagen har tränat stenhårt varje dag och vissa dagar har det varit två pass.
Vattenpolon under SM-veckan skiljer sig en aning från den form man normalt sett spelar. I beachvattenpolo har man bara tre utespelare och en målvakt. Dessutom spelas matcherna utomhus.
– Vi lägger ut planer på olika ställen, i sjöar, i hav och i åar. Detta för att exponera sporten under sommaren i SM-veckan där vi får ett helt annat medieutrymme, förklarar Berne Andersson.
Årets SM-tävlingar avgörs vid Anna Lindhs plats, nära Malmö Centralstation, vilket gynnar publikintresset.
– Man kan inte komma mer centralt.
På sikt har Berne Andersson som mål att kunna starta en Öresundsliga i vattenpolo. Detta för att slippa de långa resorna som det svenska seriesystemet medför. I det kortare perspektivet hoppas Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm kunna starta ännu ett seniorlag.
– Vi kanske kan ha både ett A- och ett B-lag i seniorsammanhang. Det är förhoppningen för att få in fler spelare som ännu inte är redo för elitserien.
Gå till toppen