Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldspelare tar två nya år i Engelholm

Sakta men säkert håller mästarna i Engelholm på att bygga upp en ny trupp inför nästa säsongs utmaningar.

Nora Andersson har två raka SM-guld med Engelholm och nu har Örkelljungatjejen bestämt sig för att köra vidare.Bild: AVDO BILKANOVIC
Satsningen på Europa och de nya matcherna mot storasystern Fanny lockar. Nu har Nora Andersson bestämt sig för att köra vidare och spikern har skrivit på för ytterligare två säsonger med mästarklubben Engelholm.
– Det är klart att det tar mycket tid, men sedan jag gick ner på 75 procent i jobbet, på ett fritids i Skälderviken, fungerar det bättre och rätt snabbt fick jag tillbaka suget, säger den Örkelljungafostrade 21-åringen.
Nora Andersson värvades från volleybollgymnasiet i Falköping, RIG, sommaren 2017 och efter två raka SM-guld är det svårt att hitta nya utmaningar på hemmaplan. Men efter ett initiativ från spelarna själva ställer EVS återigen upp i Europa och häromdagen blev det klart med matcher mot Ladies in Black från Aachen.
– Det är klart att det blir svårt, men det ska bli annorlunda och jag känner att det här sporrar att köra ännu hårdare på sommarträningen. Den här veckan har vi kört ett första bollpass och nu vill jag öka på i allt, för att kunna ge tyskorna en match.
Samtidigt ser Nora Andersson redan nu fram emot att återigen få möta systern Fanny i elitserien. Senast var det under Noras sista år på RIG, men den här gången dyker Fanny Andersson upp i Sollentuna.
– Det ska också bli jätteroligt och vi har redan snackat om det där, skrattar EVS-spikern. Det blir ju matcher man absolut inte vill förlora, hehe...
Sportchefen Fredrik Tågsjö ser en stor potential i Nora Andersson – "Hon tog stora steg redan den här säsongen" – men det återstår fortfarande en hel del luckor att fylla i truppen.
– På den svenska marknaden jagar vi i första hand en center och sedan har vi ett par egna tjejer som vi ska göra klart med. Men det är snart på gång, så det ser bra ut, tycker Tågsjö.
Gå till toppen