Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kritik mot planerna i Copa América: ”Absurt”

Straffseger mot Paraguay i kvartsfinalen i Copa América. Trots det var det inte några glada mungipor på Brasiliens förbundskapten Tite efter matchen.
– Det är absurt att det är så låg kvalitet på planerna, säger han enligt Reuters.

Tite har tröttnat på vad han upplever är bedrövliga planer i Copa América.Bild: Edison Vara/AP/TT
Trots mer än 40 minuter med spel elva mot tio lyckades inte Brasilien utnyttja sitt övertag hemma på Arena do Gremio i Porto Alegre. Segern mot Paraguay i Copa Américas kvartsfinal bärgades i stället på straffar efter 90 mållösa spelminuter.
Oförmågan att straffa det decimerade motståndet var dock inte det brasilianska lagets fel, utan planens. Det hävdade åtminstone förbundskaptenen Tite.
– Det finns utrymme för förbättring, sade han om sitt lags spel innan han tillade:
– Men det är också möjligt först när vi får igång vårt passningsspel på en bra plan.
– Alla spelare bad mig att klaga på den. Det är absurt att vi i en match på den här höga nivån spelar på en plan där det är svårt att överhuvudtaget passa bollen. Vi behövde tre bollberöringar varje gång vi skulle passa framåt.
– Det är absurt att det är så låg kvalitet. Vart som helst i världen i övrigt är det otänkbart att spela på en så dålig matta.
Även den argentinske superstjärnan Lionel Messi har sågat kvalitén på planerna i Brasilien.
– Alla planer som vi spelat på har varit usla. Då är det svårt att spela, sade spelaren efter 2–0-segern mot Qatar, även den i Porto Alegre, i söndags.
Enligt Reuters har liknande kritik riktats mot arenan Fonte Nova i Salvador och Maracana i Rio, bland annat av de båda stjärnspelarna Luis Suarez, Uruguay, och James Rodriguez, Colombia.
Nyhetsbyrån uppger att turneringsarrangören trots detta inte tar åt sig av kritiken.
– Vi ser jämna planer med ideala gräsmattor. De är på en lämplig nivå för turneringen, sade Thiago Jannuzzi som sitter i Copa Américas organiserande kommitté.
I semifinalen väntar antingen Argentina eller Venezuela för Brasilien. Matchen spelas på arenan Mineirao i Belo Horizonte – förhoppningsvis på en duglig gräsmatta.
Gå till toppen