Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Det planerade flytande havsbadet i Oceanhamnen har en finsk förebild

Mitt i den finska huvudstaden Helsingfors ligger det flytande utomhusbadet Allas sea pool. Från simbassängerna har man utsikt mot Sverigefärjorna, spårvagnstrafiken det vita domkyrkotorn som är ett av stadens landmärken. Anläggningen som öppnade 2017 är en förebild för det nya havsbad som ska byggas i Helsingborg.

Allas sea pool ligger vid hamninloppet. Från bassängerna har man utsikt mot Sveaborg och stadens centrum med Salutorget och presidentpalatset.Bild: Elin Fjellman
Klockan halv nio på måndagsmorgonen är dagens första motionärer igång i bassängerna på Allas sea pool. Inne i den kombinerade restaurangen och kaféet avslutar kommunikatören Maia Söderlund ett möte med reseplanerare från Australien som besöker viktiga turistmål i Helsingfors. På innergården tränar några flickor i mellanstadieåldern handstående i väntan på att deras sommarläger med simskola, livräddningsutbildning och Östersjökunskap ska starta.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen