Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tårgas mot demonstranter i Genève

Kamerunier samlades i Genève på lördagen men skingrades av polis då de började lämna platsen där de hade demonstrationstillstånd.Bild: Martial Trezzini/AP-TT
Polisen använde vattenkanoner, tårgas och bedövningsgranater på ett torg nära FN:s högkvarter i Genève, där kamerunier samlats för en protest.
Deltagarna började lämna platsen där de hade demonstrationstillstånd för att ta sig mot sig ett lyxhotell där Kameruns president Paul Biya tros bo, runt 500 meter från högkvarteret. De hade inte tillstånd för att gå mot hotellet och möttes av tiotals poliser, många i kravallutrustning, som skingrade demonstranterna.
Presidenten har haft makten i Kamerun i 37 år.
– Vi är här för att kräva att Kamerun ska tillåtas att gå in i en modern demokratisk era, sade en av de runt 250 deltagarna inför protesten.
Kameruns ambassad i Bern hade tidigare i veckan varnat för att kamerunier som bor i olika delar av Europa planerade en ”våldsam” protest mot presidenten under lördagen. Polisen väntade sig en stor demonstration och gruppen fick tillstånd att demonstrera just på torget utanför FN.
Gå till toppen