Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter skrällen – Sverige sämst grupptvåa

Sverige och Binta Drammehs väg mot gruppsegern blev lite enklare efter Montenegros vinst mot Tjeckien.Bild: Edijs Palens/LETA
Sveriges möjligheter att komma etta i gruppen i basket-EM har ökat.
Tacka Montenegro för det. Laget stod för en skräll i sin sista gruppspelsmatch och vann mot Tjeckien – som nu är utslaget ur turneringen – med 70–57.
Det innebär att Sverige, som möter Frankrike klockan 20.00 på söndagskvällen, nu kommer att hamna på antingen första eller andra plats i gruppen.
Så här ser förutsättningarna ut inför kvällens match:
Om Frankrike vinner hamnar Sverige på samma poäng som Tjeckien och Montenegro. Då hamnar Sverige på andraplats beroende på målkvot. Frankrike vinner i så fall gruppen medan Montenegro blir trea.
Om Sverige däremot vinner gruppen blir Frankrike tvåa och Montenegro trea.
Gruppvinst innebär direktkvalificering till kvartsfinal som spelas på torsdag. Andraplats betyder åttondel mot arrangörslandet Lettland i morgon, måndag, klockan 20.00 (svensk tid).
Gå till toppen