Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera nordvästskånska guldmedaljörer under SM-veckan

Christoffer Carlsen.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-veckan är igång för fullt i Malmö och flera nordvästskåningar har utmärkt sig hittills under jättearrangemanget. Vad gäller guldmedaljer tog Victor Ahlm från HAK Greppet två stycken, både i stöt och i totalen när han tävlade i 73 kilosklassen i styrkelyft. Paula Jacobsson från samma klubb vann i 84 kilo och Linnéa Holmgren i 63 kilo.
I simningen har Christoffer Carlsen från Helsingborgs Simsällskap vunnit 100 meter frisim (tid 49.98). Sophie Hansson har dubbla guld efter segrar i bröstsim på 200 (2:27.64) och 50 meter (31.22). HS juniorlag, med Stefan Varga, Gustav Persson, Victor Klingeryd Jalamo och Daniel Kertes, fick kliva högst upp på pallen i 4x100 meter medley.
I kustrodden blev det förstaplatser i både herr- och damklassen på distansen 1x6000 meter via Maria Pelvén (Helsingborgs Roddklubb) och Dennis Gustavsson (Höganäs Roddförening).
I discgolfens partävling vann helsingborgaren Henric Hagman tillsammans med Henrik Johansen (Onsala).
Vad gäller truppgymnastiken nådde inte GF Frams herrar hela vägen till final, utan slutade fyra. Brommagymnasterna vann på herrsidan och Motus-Salto på damsidan.
Gå till toppen