Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lyckat SM för Helsingborgs kustroddare

Vattenpoolarna missade bronset men det blev nya SM-medaljer till nordvästra Skåne.

Thomas Olsson och Erik Sebelius ingick i den "fyra" som vann SM i kustrodd till Helsingborg.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det blev en hel del nordvästskånska segrar även under söndagens tävlande vid SM-veckan i Malmö och mest lyckosamma var deltagarna från Helsingborgs Roddklubb under kustrodden. Maria Pelvén tog två guld genom att vinna såväl damernas dubbelsculler, tillsammans med Kristen Croteau Andersson, som mixed, ihop med Peter Berg. Den gamle världsmästaren Peter Berg ingick dessutom i den scullerfyra som tog hem sin tävling och där även Jonathan Wrright, Thomas Olsson och Erik Sebelius fanns med. I kustrodden knep även Höganäs en del medaljer.
Inne i Kombihallen, på Stadionområdet, blev det ett nytt SM-guld till HAK Greppet. Den här gången var det Linnea Holmgren som vann 63-kilosklassen i klassisk bänkpress, i styrkelyft, sedan hon klarat 100 kilo i sitt andra försök. Därefter missade Holmgren 102,5, men det gjorde inte så mycket eftersom tvåan Elsa Sörman stannade på 95.
Vi kan också notera att Vattenpoolarna Höganäs Ängelholm, som vi skrev om inför helgen, kom fyra i beachvattenpolo. Laget gick fram till bronsmatch, men där vann Polisen från Stockholm med 8–3.
SM-veckan fortsätter under måndagen och tisdagen, med bland annat bowling, rullskidor och simning på programmet
Gå till toppen