Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marcus Tornée tog EM-plats i stafetten

Marcus Tornée lyckades ta en EM-plats i allra sista stund.Bild: Sven-Erik Svensson
Farhågorna besannades, tiden för träning efter den senaste skadan har inte varit tillräcklig. Men Marcus Tornée, IFK Helsingborgs 21-årige löparlöfte, lyckades ändå kvala in till U23-EM i Gävle i allra sista stund. Lerbergets snabblöpare satte nytt årsbästa på 200 meter vid Världsungdomsspelen i Göteborg och det räckte för att Marcus Tornée skulle ta en plats i stafettlaget på 4x100 meter.
– Jag har alltid varit en slow starter, men det går sakta men säkert neråt, konstaterar IFK-aren och vi inser att han trots allt drar en suck av lättnad, efter det positiva landslagsbeskedet.
EM i Gävle, som avgörs 11-17 juli, har varit ett av säsongens största mål, men efter en lovande vinter och en stark uppbyggnadsträning fick Marcus Tornée problem med en överansträngd ljumske. Därför tvingades han skjuta på sin säsongsstart och söndagens lopp var bara hans andra i år. Nu blev det 21,52 och de lediga EM-platserna i grenen – Henrik Larsson var klar sedan tidigare – gick till Kasper Kadeståhl, Malmö, 21,09, och Anders Pihlblad, Örebro, 21,35. Chansen att få springa stafett blir dock fins plåster på såren.
Sedan tidigare var IFK Helsingborgs stavhoppare Linnea Jönsson, som vi skrev om häromdagen, klar för de här mästerskapen och i samband med de stora tävlingarna på Ullevi fick även Joel Bengtsson klartecken, både på korta häcken och i stafett. Joel klarade kvalgränsen på 110 meter häck (med nya personliga rekordet 14,31) i början av juni och noterades nu för 14,66. Att formen är riktigt bra visade dock personbästat 10,81 på 100 meter slätt och här hade klubbkompisen Omar Chaaban 10,83, nytt "pers" även det.
Gå till toppen