Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny olycka med elsparkcykel – 87-årig kvinna till sjukhus

Ännu en allvarlig olycka med elsparkcyklar har inträffat i Helsingborg. I lördags fördes en 87-årig kvinna till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en elsparkcyklist som smet.

Olyckan är den tredje av allvarlig karaktär efter elsparkcyklarnas intåg i Helsingborg för en dryg månad sedan. I slutet av maj omkom en 26-årig man sedan han krockat med en bil när han körde elsparkcykel.
Polisens uppgifter om lördagens olycka är knapphändiga.
Den 87-åriga kvinnan promenerade längs Larmvägen när hon blev påkörd av en man på elsparkcykel.
Mannen smet från olycksplatsen medan kvinnan fördes till sjukhus.
– Hon fick en bula i huvudet och fördes till sjukhus för observation, säger polisens pressinformatör Richard Glantz som på måndagen inte hade några närmare uppgifter om den 87-åriga kvinnans tillstånd.
Den okände mannen som körde på henne är misstänkt för vållande till kroppsskada och smitning.
Lars Herau blev tillsammans med sin fru ögonvittne till olyckan.
– Den äldre kvinnan hade kommit halvvägs över ett övergångsställe med sin rollator och stod och väntade på att bilarna skulle passera när två unga killar kom farande på varsin scooter. Den ene killen körde på henne så att hon fick både rollatorn och scootern över sig, berättar han.
De två ungdomarna stannade kvar en stund på platsen.
– När jag sa åt dem att det är 18-årsgräns på elsparkcyklarna och att polisen var på väg för att reda ut detta, så stack de, säger Lars Herau.
Han uppskattar att pojken som körde på kvinnan körde i runt 20 kilometer i timmen.
– Han hade väl hunnit bromsa in något men den äldre kvinnan hade rejält ont. Hon fick dessutom ett sår på armen, som tillsammans med sin fru gav den 87-åriga kvinnan första hjälpen innan polis och ambulans kom till olycksplatsen.
– Jag anser att elsparkcyklarna ska förbjudas i Helsingborg och det verkar jag inte vara ensam om att tycka. Företaget bakom tar ju inte sitt ansvar, säger Lars Herau.
HD och Sydsvenskan söker företaget Voi för en kommentar.
Gå till toppen