Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örkelljunga ett alternativ för EM-skrällen från EVS

Ängelholms stora EM-sensation njuter efter den stekheta medaljen – men blir det spel i Örkelljunga, eller?

Joel Andersson (nummer 1) och Alfred Brink svarade för en rejäl överraskning när de tog medalj vid beach-EM i Göteborg.
De var seedade på plats nummer 30 när tävlingarna drog igång, men nu sitter Alfred Brink hemma i Ängelholm med ett oväntat EM-brons i bagaget.
– Det har varit några suveräna dagar och att vi tog medalj, det överträffar ju alla våra förväntningar, säger den snart 19-årige EVS-aren, morgonen efter den sista bollen under U20-mästerskapen i Göteborg.
Alfred Brink spelar beachvolleyboll tillsammans med Norsjös Joel Andersson, en klasskompis från gymnasiet, men han erkänner att EM-målen var ganska lågt ställda.
– Vi hoppades på en lätt lottning, så att vi skulle vinna en match och ta oss vidare från gruppen. Men sedan slog vi italienarna, med en JVM-finalist i laget, rätt lätt och sedan var det bara att kötta på.
Under några stekheta dagar blev det totalt sju matcher, Brink och Andersson vann sex av dem – och tidernas bästa blågula insats i U20-sammanhang var ett faktum. Tysklands Sagstetter/Schneider blev visserligen för svåra (13–21, 19–21) i semifinalen, men sedan säkrade svenskarna medaljen genom att slå Sotiris Siapanis och Odysseas Savvides från Cypern, med 21–17 och 21–15.
– Vi orkade knappt fira och just nu känns kroppen rätt död. Det har varit tuffa dagar och speciellt under söndagen var det varmt. Så nu får vi ta det lugnt ett tag.
Redan på onsdag kväll åker dock Alfred Brink norrut och på fredag inleds den svenska touren uppe i Umeå.
– Vi tänker satsa hela sommaren och tanken är att spela alla tävlingarna på touren. Men annars tror jag inte att det här ändrar på planerna.
Nej, trots den här sensationella framgången står Alfred Brink fast vid att det är inomhusvolleybollen som gäller, även framöver. Efter studenten på RIG har han jagats av i stort sett alla elitserieklubbar, en del har redan fått "nej tack" och Alfred säger att han i stort sett bestämt sig.
– Jag har inte signat för någon klubb, men det är egentligen bara det som fattas. Vi får se när jag får tid, det kan bli redan den här veckan.
Örkelljunga har naturligtvis visat ett stort intresse för nordvästskåningen och trots ÖVK:s ekonomiska problem finns klubben fortfarande med i bilden.
– Jag vet att det finns stor kompetens och det finns många i Örkelljunga, som kämpar hårt för att få ordning, kommenterar Alfred Brink. Men vi får se...
Från U20-EM kan vi också notera att Filippa Brink och Rebecka Dahlgren kom trea i sin grupp, innan det blev förlust i den första slutspelsmatchen.
Gå till toppen