Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Street art väcker glädje på Storgatan i Ängelholm

Ett färgsprakande konstverk tog på måndagen form på en fasad längs Storgatan i Ängelholm. Det är ett av totalt tre street art-verk som snart kommer att synas i city.

Ett flygande torn av fåglar och en ödla tar form under Tim "Timmey" Nedrups sprayburk.Bild: Emelie Malmros
– Vad härligt!
– Så fint det blir!
Med jämna mellanrum stannar förbipasserande till vid arbetet på Storgatan. Och de positiva reaktionerna är många.
På måndagen jobbade graffitikonstnären Tim Timmey från Höganäs med att smycka en fasad intill Kappahl på Storgatan i Ängelholm.
– Motivet är anpassat efter väggens utformning. Jag jobbar med surrealistiska djurmotiv som kommer att sväva som ett torn på fasaden, säger Tim Timmey.
Målet är att förena färg och rörelse i motivet, som bland annat innefattar en ödla, en flamingo och tukaner. När målningen är klar kommer han att ha lagt runt 20 timmar på arbetet, uppskattar konstnären.
Tim Timmey är verksam i Höganäs, och har jobbat med att smycka offentliga fasader förut, senast på Föreningshuset Sågen i Klippan.Bild: Emelie Malmros
– Det svåra är när man kommer ner i storlek. Då blir det svårt att måla detaljer med sprayburken.
Säger målningen något om Ängelholm?
– Inte mer än att det är glädje i staden. Man märker när folk går förbi att de tycker att det är roligt att fasaden får färg, säger Tim Timmey.
Konstverket tas fram inom ramen för BID-projektet, som ska bidra till att utveckla Ängelholms stadskärna. Kulturhotellet i Helsingborg samarbetar med Ängelholms kommun och gör under sommaren tre street art-projekt i stan.
Det första var bropelarna på Tullportsbron som redan fått färg.
Det andre är Tim Timmeys verk, och det tredje konstverket kommer att ta form i slutet av juli mitt emot Torstens längre upp på Storgatan.
– Vi har jobbat mycket med street art i Helsingborg, en del i vår verksamhet är att vara en agentur för street art, säger Peter Eriksson, från Kulturhotellet.
Väggmålningarna finansieras av fastighetsägarna, bromålningen av kommunen.
– Vi pratar med fastighetsägaren om byggnadens historia, sedan presenterar vi ett förslag och är med under genomförandet, säger Peter Eriksson.
Läs också Nya idéer ska ge liv i Ängelholms stadskärna
Runt 20 timmars arbetet kommer att ligga bakom den färdiga väggmålningen.Bild: Emelie Malmros
På en rosa botten tar den färgstarka målningen form.Bild: Emelie Malmros
Gå till toppen