Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Böter för ung inkräktare på Kemira

En 16-årig pojke har dömts till 1 500 kronor i böter för att olovligen ha tagit sig in på Kemiras industriområde.

En dag i våras upptäckte personal på ett av de företag som huserar på industriområdet två pojkar som tagit sig in där. Den ene pojken, en 16-åring, kom att åtalas för olaga intrång.
Pojken anklagades dels för att ha tagit sig på på Kemiras område olovligen, dels för att ha ha gjort intrång på ett annat företags område inom samma inhägnad.
Tingsrätten underkänner påståendet om Kemiraintrånget, eftersom företaget inte angett brottet till åtal, vilket krävs för att en åklagare ska kunna väcka åtal för olaga intrång.
Däremot döms pojken för intrånget hos det andra företaget. Tingsrätten konstaterar i sin dom att företagets kemiska processindustri utgör farlig verksamhet och att det det därmed är angeläget att freda området från obehöriga.
Den 16-årige pojken har hela tiden nekat till anklagelserna. Han hävdar att han tog sig in genom en öppning i stängslet som inte syntes på grund av höga buskar och att han och hans kompis skulle spela in en Youtubefilm.
Gå till toppen