Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunen går i borgen för Åstorps ryttarförenings banklån

Åstorps ryttarförening vill kunna låna drygt en miljon för att tillgänglighetsanpassa sin anläggning. Nu har kommunfullmäktige sagt ja till att hjälpa till för att få ner låneräntorna.

Både toaletter och läktaren på Åstorps ryttarförenings anläggning behöver anpassas så att till exempel personer i rullstol kan röra sig mer fritt i lokalerna.
Tanken är att bygga en ny entré med hiss och nya toaletter, en tillbyggnad som föreningen räknar med kommer kosta runt två miljoner.
– Det känns roligt och det blir lite fräschare. Vi får kommunala bidrag och då är det viktigt att man har det tillgänglighetsanpassat, säger föreningens ordförande Eva Hafström.
Föreningen har sökt bidrag från flera håll och fått pengar från både stiftelsen Gripen och Skåneidrotten. Totalt har de fått ihop runt 1,6 miljoner kronor.
Resten av pengarna behöver ryttarföreningen låna. För att få ner räntekostnaderna har de då bett Åstorps kommun att gå i borgen för ett lån på 1,1 miljoner kronor.
Frågan var uppe på kommunfullmäktige i juni och det var enade politiker som sa ja till att hjälpa föreningen. I september ska tillbyggnaden vara klar.
– Det blir jättebra. Vi är mitt inne i det nu. Sen kommer vi förhoppningsvis kunna ha en invigning då vi kan bjuda in alla som bidragit till det här, säger Eva Hafström.
Gå till toppen