Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Listrekord för ”Old town road” – 274 miljoner visningar

Lil Nas X . Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
Lil Nas X:s superhit ”Old town road” fortsätter att gå som tåget. Nu har den även slagit rekord på amerikanska Billboards prestigefulla Hot 100-lista. Med sina 13 veckor som etta är singeln nu den hiphop-låt som legat längst i topp på listan.
Låten hamnar dessutom på plats tolv i alla musikgenrer när det gäller antal veckor att ligga etta på listan.
20-årige Lil Nas X, eller Montero Lamar Hill som han egentligen heter, har gjort en nästan osannolik karriär med just ”Old town road”. Låten har tagit världen med storm med sin mix av country och rap både har toppat listor och slagit strömningsrekord (i skrivande stund har den 274 miljoner visningar på Youtube sedan april).
I USA har ”Old town road” dessutom skapat debatt om vad countrymusik egentligen är. Låten tog sig först in på Billboards listor i såväl hiphop- som countrygenren men plockades bort från den sistnämnda med motiveringen att den inte har tillräckligt många ”countrydrag”.
Gå till toppen